Классификация и оптимизация сплавов ферроалюминия для ковшовой обработки стали - Белов, Б.Ф.; Троцан, А.И.; Мельник, С.Г.; Александров, В.Д.; Карликова, Я.П. (Процессы литья, 2016)
На основе анализа структурно-химического состояния диаграммы бинарной системы железо-алюминий, построенной графоаналитическим методом во всём интервале концентраций твёрдых и жидких исходных компонентов, выполнена системная классификация и оптимизация сплавов ферроалюминия, разработана технология их применения для ковшовой обработки стали. На основі аналізу структурно-хімічного стану діаграми бінарної системи залізо-алюміній, побудованої графоаналітичним методом в усьому інтервалі концентрацій твердих і рідких вихідних компонентів, виконано системну класифікацію та оптимізацію сплавів фероалюмінію, розроблено технологію їх застосування для ковшової обробки сталі. System classification and optimization of alloys ferroaluminium was made based on analysis of the structural and chemical state diagram of the binary system iron-aluminum, constructed by graphanalytic method over the entire range of concentrations of solid and liquid starting components. The technology of using the alloys ferroaluminium was developed for tundish of steel processing.