Bлияние графитизирующего модифицирования в предкристаллизационном периоде на структуру тонкостенных отливок из высокопрочного чугуна - Бубликов, В.Б.; Берчук, Д.Н.; Зеленая, Л.А.; Овсянников, В.А. (Процессы литья, 2016)
Исследовано влияние внутриформенного графитизирующего модифицирования FeSiBa, содержания кремния и скорости охлаждения на структурообразование высокопрочного чугуна. Определены технологические параметры получения из высокопрочного чугуна тонкостенных изделий с минимальной толщиной стенки 2,0-2,5 мм без отбела с высоким уровнем технологических и механических свойств. Досліджено вплив внутрішньоформового графітизуючого модифікування FeSiBa, вмісту кремнію і швидкості охолодження на параметри структури високоміцного чавуну. Визначено технологічні параметри отримання з високоміцного чавуну тонкостінних виробів з мінімальною товщиною стінки 2,0-2,5 мм без відбілу з високим рівнем технологічних і механічних властивостей. It was researched effect of in-mold graphitized modification of FeSiBa, and contents of silicon, and cooling rate on the structure formation of high-duty cast iron. Also it was determined processing parameters of receiving from high-duty cast iron light-wall items with a minimum thickness of 2.0- 2.5 mm without chill and with high technological and mechanical properties.