Пропозиції щодо вдосконалення класифікації вихрострумових перетворювачів - Учанін, В.М. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2018)
Запропоновано проект розширеної загальної класифікації конструкцій вихрострумових перетворювачів. В запропоновану класифікацію, зокрема, вперше введені багатоелементні вихрострумові перетворювачі, які реалізують технологію електронного або комбінованого сканування поверхні об'єкта контролю, а також вихрострумові перетворювачі дальнього поля. Подано приклади побудови конструкцій вихрострумових перетворювачів, зокрема багатоелементних вихрострумових перетворювачів і вихрострумових перетворювачів дальнього поля. Предложен проект расширенной общей классификации конструкций вихретокового преобразователя. В предложенную классификацию, в частности, впервые введены многоэлементные вихретоковые преобразователи, которые реализуют технологию электронного или комбинированного сканирования поверхности объекта контроля, а также вихретоковые преобразователи дальнего поля. Даны примеры построения конструкций вихретоковых преобразователей, в частности, многоэлементных вихретоковых преобразователей и вихретоковых преобразователей дальнего поля. A draft of an extended general classification of eddy current designs was proposed. In particular, multielement eddy current transducers, which realize the technology of electronic or combined scanning of the surface of the object of control, as well as the far-field eddy current transducers were added to the proposed classification for the first time. Examples of the design of eddy current transducer structures are given, in particular, of multielement eddy current transducers and far-field eddy current transducers.