Ідентифікація ризиків при виробництві зварних конструкцій для впровадження ризик-менеджменту на підприємстві - Бондаренко, Ю.К.; Ковальчук, О.В. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2018)
Визначені умови побудови системи менеджменту підприємства зварювального виробництва на підставі нових міжнародних вимог. Планування діяльності підприємства і технічне регулювання ґрунтується на основі ризик-орієнтованого підходу. Для цього підприємство керує конкретними ризиками та впроваджує заходи з менеджменту ризиків, які стають складовою системи менеджменту якості підприємства в цілому. Важливим є ідентифікувати ризики, які діють в зварювальному виробництві, і виділити суттєві ризики, навколо яких будується система менеджменту. З цієї метою підприємство має виявити небезпечні впливи, оцінити імовірність їх виникнення, можливі наслідки, які з ними пов’язані. Запропоновано підхід до класифікації ризиків в зварювальному виробництві та надано примірний перелік ризиків при виготовленні зварних конструкцій та проведенні технічної діагностики і неруйнівного контролю. Определены условия построения системы менеджмента предприятия сварочного производства на основе новых международных требований. Планирование деятельности предприятия и техническое регулирование основывается на базе риск-ориентированного подхода. Для этого предприятие управляет конкретными рисками и внедряет мероприятия по менеджменту рисков, которые становятся составной частью системы менеджмента качества предприятия в целом. Важно идентифицировать риски, которые действуют в сварочном производстве, и выделить существенные риски, вокруг которых строится система менеджмента. С этой целью предприятие должно выявить опасные воздействия, оценить вероятность их возникновения, возможные последствия, которые с ними связаны. Предложен подход к классификации рисков в сварочном производстве и представлен примерный перечень рисков при изготовлении сварных конструкций и проведении технической диагностики и неразрушающего контроля. Conditions for building a management system in welding production enterprise are determined in keeping with international requirements. Planning the enterprise activity and technical regulation are based on risk-oriented approach. For this purpose the enterprise manages certain risks and introduces measures for risk management, which become an integral part of enterprise quality management system as a whole. It is also important to indentify the risks, which are present in welding production, and single out the significant risks, around which the management system is built. With this purpose the enterprise has to identify the hazardous effects, assess the probability of their occurrence and possible consequences associated with them. An approach to risk classification in welding production is proposed, and an approximate list of risks in fabrication of welded structures and conducting technical diagnostics and nondestructive testing is given.