Моделювання перехідних процесів у вимірювальному каналі вихрострумового дефектоскопу - Долиненко, В.В.; Шаповалов, Є.В.; Куц, Ю.В.; Редька, М.О.; Учанін, В.М. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2018)
Разработана имитационная модель аналоговой части измерительного тракта дефектоскопа, предназначенного для использования в автоматизированных системах вихретокового контроля, а также виртуальный стенд и методика для ее испытаний. На разработанной модели выполнены исследования переходных процессов в аналоговом тракте дефектоскопа для различных типов входных вихретоковых преобразователей. Результаты исследований могут быть использованы для корректировки алгоритмов автоматической калибровки и обработки информационных сигналов и принятия решений в автоматизированных системах вихретокового контроля. Розроблено імітаційну модель аналогової частини вимірювального тракту дефектоскопу, призначеного для використання в автоматизованих системах вихрострумового контролю, а також віртуальний стенд та методику для її випробувань. На розробленій моделі виконано дослідження перехідних процесів в аналоговому тракті дефектоскопу для різних типів вхідних вихрострумових перетворювачів. Результати досліджень можуть бути використані для коригування алгоритмів автоматичного калібрування і опрацювання інформаційних сигналів та прийняття рішень в автоматизованих системах вихрострумового контролю. Simulation model of analog part of measurement path of a flaw detector designed for application in automated systems of eddy current testing, as well as virtual stand and procedure for its testing were developed. The developed model was used for studying the transient processes in the flaw detector analog path for different types of input eddy current transducers. Investigation results can be applied for correction of the algorithms for automatic calibration and processing the information signals and taking decisions in automated systems of eddy current testing.