К вопросу о происхождении пород бугской серии - Усенко, О.В. (Геофизический журнал, 2019)
Возраст пород бугской серии является предметом дискуссии. Сделан вывод, что в строении структур Хащевато-Завальевского блока и Голованивской шовной зоны отражено не последовательность залегания первично-осадочных пород, а результат многократной кристаллизации и метасоматической перекристаллизации расплавов и флюидов. Вік порід бузької серії є предметом дискусії. Зроблено висновок, що в будові структур Хащувато-Заваллівського блока і Голованівської шовної зони відображено не послідовність залягання первинно-осадових порід, а результат багаторазової кристалізації і метасоматичної перекристалізації розплавів і флюїдів. The age of the Bug series rocks is an object for discussion. A conclusion has been made that the pattern of the structures of Khashchevato-Zavalye block and the Golovaniv suture zone does not reflect the succession of primary sedimentary rocks occurrence but a result of multiple crystallization and metasomatic re-crystallization of melts and fluids.