Гравімагнітна модель Коломийської палеодолини уздовж геотраверсу Надвірна — Отинія — Івано-Франківськ - Анікеєв, С.Г.; Максимчук, В.Ю.; Пилип'як, М.М. (Геофизический журнал, 2019)
Мета роботи - побудова комплексної сейсмогравімагнітной моделі геологічного розрізу по геотраверсу СГ-1 (67) (Надвірна-Отинія-Івано-Франківськ) та оцінка перспектив нафтогазоносності Коломийської палеодолини. Методика досліджень заснована на аналізі аномального гравітаційного і магнітного полів і побудові узгоджених плотностной і магнітної моделей геологічного розрізу. Локальні аномалії виділені методами трансформацій. Цель работы — построение комплексной сейсмогравимагнитной модели геологического разреза по геотраверсу СГ-1 (67) (Надворная―Отыния―Ивано-Франковск) и оценка перспектив нефтегазоносности Коломыйской палеодолины. Методика исследований основана на анализе аномального гравитационного и магнитного полей и построении согласованных плотностной и магнитной моделей геологического разреза. Локальные аномалии выделены методами трансформаций. The purpose of the work is development of a complex seismic-density-magnetic model of the geological cross-section for the geotraverse SG-1 (67) (Nadvirna―Otynia―Ivano-Frankivsk) and appreciation of oil and gas bearing perspectives in the Kolomyia Paleovalley. The research methodology is based on the analysis of anomalous gravity and magnetic fields and the creation of density and magnetic models of geological cross-section. Local anomalies are defined by methods of transformations.