Геологія та літолого-структурні умови локалізації брекчієподібних порід центральної частини Українського щита (на прикладі Грузького поля трубкоподібних тіл) - Гайовський, О.В.; Бекеша, С.М.; Сливко, Є.М.; Яценко, Г.М. (Геофизический журнал, 2019)
З використанням комплексу структурно-тектонічних, геолого-геофізичних і літолого-структурних досліджень всебічно охарактеризовані брекчіевідние освіти і трубкоподібні тіла їх локалізації як передумови вирішення проблеми алмазоносності райгородської свити палеоцену на прикладі Грузького поля експлозівних структур в центральній частині Українського щита. С использованием комплекса структурно-тектонических, геолого-геофизических и литолого-структурных исследований всесторонне охарактеризованы брекчиевидные образования и трубкообразные тела их локализации как предпосылки решения проблемы алмазоносности райгородской свиты палеоцена на примере Грузского поля эксплозивных структур в центральной части Украинского щита. The main purpose of the article — is using the complex of structural-tectonic, geological-geophysical and lithologic-structural investigations, to describe in general the brecciated formations and pipe-like bodies of their localization as a precondition for solving the diamond-bearing problems of the Raihorodska suite (Paleocene) by the example of the Hruzske field of explosive structures in the central part of the Ukrainian Shield.