Оцінювання комфортності погодних умов і тенденції їх змін на Київщині в умовах змін клімату - Бойченко, С.Г.; Забарна, О.Г. (Геофизический журнал, 2019)
Оцінка чутливості населення до нових кліматичних умов і встановлення тенденцій в розподілі комфортних і дискомфортних погодних періодів протягом року виконані на основі розрахунків еквівалентно-ефективних температур (Еет) за формулою Міссенарда з використанням даних спостережень на метеостанціях Київського регіону. Оценка чувствительности населения к новым климатическим условиям и установление тенденций в распределении комфортных и дискомфортных погодных периодов в течение года выполнены на основе расчетов эквивалентно-эффективных температур (ЭЭТ) по формуле Миссенарда с использованием данных наблюдений на метеостанциях Киевского региона. Evaluation of the population’s sensitivity towards the new climatic conditions and the establishment of tendencies in the distribution of comfortable and uncomfortable weather periods during the year were estimated based on the calculation of equivalent-effective temperatures (EET) according to the Missenard’s formula by using observation data from meteostations in the Kyiv region.