Великомасштабна структура сонячного вітру за орбітою Землі, реконструйована з використанням даних вимірювань міжпланетних мерехтінь у двох пунктах на декаметрових радіохвилях - Калініченко, М.М.; Ольяк, М.Р.; Коноваленко, О.О.; Браженко, А.І.; Кугай, Н.В.; Романчук, О.І. (Кинематика и физика небесных тел, 2019)
Мета роботи — реконструкція великомасштабної структури сонячного вітру за орбітою Землі з використанням даних спостережень міжпланетних мерехтінь у двох пунктах. Експерименти проводилися на декаметрових радіохвилях, оскільки останні досить сильно розсіюються розрідженою міжпланетною плазмою за орбітою Землі. Експериментальні дані, які аналізувалися в цій роботі, були отримані шляхом синхронних спостережень міжпланетних мерехтінь на радіотелескопах УТР-2 та УРАН-2. Цель работы — реконструкция потоковой структуры солнечного ветра за орбитой Земли с использованием данных наблюдений межпланетных мерцаний в двух пунктах. Эксперименты проводились на декаметровых радиоволнах, поскольку последние довольно сильно рассеиваются разреженной межпланетной плазмой за орбитой Земли. Экспериментальные данные, которые анализируются в этой работе, были получены путем синхронных наблюдений межпланетных мерцаний на радиотелескопах УТР-2 и УРАН-2. The purpose of the article is to reconstruct the stream structure of the solar wind beyond Earth’s orbit with using the data of the two-site interplanetary scintillation observations. The experiments were carried out at decameter wavelengths as they were relatively high scattered by the rarefied interplanetary plasma beyond Earth’s orbit. The experimental data that were analyzed in this work was obtained by synchronous interplanetary scintillation observations with the radio telescope UTR-2 and URAN-2.