Швидкість дифузії вольфраму стаціонарними та рухомими межами зерен у стопах кобальт—вольфрам - Гаценко, Т.С.; Максименко, Є.О.; Савчук, М.І.; Шматко, О.А. (Металлофизика и новейшие технологии, 2012)
В сучасній літературі залишається дискусійним питання щодо швидкости дифузії стаціонарними та рухомими межами зерен (МЗ). У даній роботі методою радіоактивних ізотопів досліджено дифузію вольфраму (W¹⁸⁵) стаціонарними МЗ у стопах кобальту з 7,24 та 13,00 ат.% вольфраму (стопи 7W та 13W відповідно) в інтервалі температур 770—1200 К. В современной литературе остаётся дискуссионным вопрос относительно скорости диффузии стационарными и подвижными границами зёрен (ГЗ). В данной работе методом радиоактивных изотопов была исследована диффузия вольфрама (W¹⁸⁵) стационарными ГЗ в сплавах кобальта с 7,24 и 13,00 ат.% вольфрама (сплавы 7W и 13W соответственно) в интервале температур 770—1200 К. The question regarding diffusion rate along stationary and moving grain boundaries (GB) remains controversial in a modern literature. In a given paper, diffusion of tungsten (W¹⁸⁵) along stationary grain boundaries in alloys of cobalt with 7.24 and 13.00 at.% tungsten (7W and 13W alloys, respectively) is investigated by the method of radioactive isotopes in the temperature range of 770—1200 K.