Лазерно-мікрохвильовий спектрометр та спектроскопія атомів цинку в триплетних рідбергівських станах - Погребняк, М.Л.; Дюбко, С.П.; Алєксеєв, Є.А.; Перепечай, М.П.; Ткачев, А.І.; Власенко, С. (Радіофізика і радіоастрономія, 2019)
Предмет і мета роботи: Предметом досліджень є атоми цинку в триплетних рідбергівських станах. Метою роботи є створення лазерно-мікрохвильового спектрометра для вимірювання частот переходів між триплетними рідбергівськими станами атома Zn I, вимірювання частот двофотонних переходів між триплетними n³F₃→(n + 1)³F₃ станами Zn I, визначення на основі отриманих експериментальних даних параметрів квантового дефекту для вказаних термів атома цинку. Предмет и цель работы: Предмет исследований – атомы цинка в триплетных ридберговских состояниях. Цели работы: создание лазерно-микроволнового спектрометра для измерения частот переходов между триплетными ридберговскими состояниями атома Zn I, измерение частот двухфотонных переходов между триплетными n³F₃→(n + 1)³F₃ состояниями, определение на основе полученных экспериментальных данных параметров квантового дефекта для указанных переходов атома цинка. Purpose: Zinc atom in the triplet Rydberg states is the investigation subject. Purposes of the work are the following: design of a laser-microwave spectrometer intended for measuring the transition energies between the Zn I atom triplet Rydberg states, measurements of the two-photon transition frequencies between the triplet n³F₃→(n + 1)³F₃ states, determination of quantum defect parameters for the mentioned zinc atom transitions on the obtained experimental data basis.