Управляемые отражающие поверхности на основе ферритового слоя - Зависляк, И.В.; Чумак, Г.Л. (Радіофізика та електроніка, 2019)
Предмет и цель работы. Предметом исследований являются особенности отражения электромагнитных волн от слоистых структур феррит–металл и феррит–диэлектрик с ферритовым слоем субволновой толщины. Цель работы – исследование возможностей управления амплитудными, фазовыми и поляризационными характеристиками отражен-ных электромагнитных волн от слоистых структур, содержащих феррит. Предмет і мета роботи. Предметом досліджень є особливості відбиття електромагнітних хвиль від шаруватих структур ферит–метал та ферит–діелектрик з феритовим шаром субхвильової товщини. Мета роботи – дослідження можливостей керування амплітудними, фазовими та поляризаційними характеристиками відбитих електромагнітних хвиль від шаруватих структур, які містять ферит. Subject and purpose. The subject of the research are the specific features of electromagnetic waves reflection from layered ferrite-metal and ferrite-dielectric structures with a ferrite layer of subwavelength thickness. The purpose of the work is to study the possibilities of controlling the amplitude, phase and polarization characteristics of electromagnetic waves reflected from layered structures containing ferrite.