Організаційно-економічні механізми оптимізації лісистості території України - Антоненко, І.Я. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2011)
Сформульовано напрями формування оптимальної лісистості країни, критеріальними ознаками якої є нарощування лісоресурсного потенціалу, поліпшення розміщення лісів у просторовому відношенні, забезпечення потреби в ресурсах лісу, поліпшення екологічної ситуації. Конкретизована структура організаційно-економічного механізму оптимізації лісистості території. Обґрунтовано інструменти досягнення оптимальної лісистості, основними з яких вважається фінансове, організаційно-управлінське та правове забезпечення реалізації цього процесу. Directions of forming of optimal wooded of country are set forth. The signs of wooded are increase of resource potential, improvement of placing of the forests in a spatial relation, providing of requirement in the resources of the forest, improvement of ecological situation. Specified structure of organizational and economic mechanisms of optimization of wooded of territory. The instruments of achievement of optimal wooded of territory are reasonable. Basic instruments are considered financial, administrative and legal orgware of realization of this process. Сформулированы направления формирования оптимальной лесистости страны, критериальными признаками которой являются наращивание лесоресурсного потенциала, улучшение размещения лесов в пространственном отношении, обеспечение потребности в ресурсах леса, улучшение экологической ситуации. Конкретизирована структура организационно-экономического механизма оптимизации лесистости территории. Обоснованы инструменты достижения оптимальной лесистости, основными из которых считаются финансовое, организационно-управленческое и правовое обеспечение, касающиеся реализации этого процесса.