Планарна плазмова антена з діелектричним покриттям - Артеменко, А.М.; Карлов, В.Д.; Кириченко, Ю.В.; Лонін, Ю.Ф. (Радіофізика та електроніка, 2020)
Предмет и цель работы – вычисление коэффициентов трансформации поверхностной волны в излучение в открытой структуре, состоящей из плоского продольно неоднородного слоя плазмы, расположенного между металлом и слоем диэлектрика, а также вычисление диаграмм направленности. Предмет та мета роботи – обчислення коефіцієнтів трансформації поверхневої хвилі у випромінювання у відкритій структурі, що складається з плоского поздовжньо неоднорідного шару плазми, розташованого між металом та шаром діелектрика, а також обчислення діаграм направленості. Subject and Purpose. The coefficients of surface wave energy transformation to radiation and the radiation patterns are calculated for an open structure like a planar longitudinally inhomogeneous plasma layer located in between a metal layer and a dielectric layer.