Secondary Ion Emission during the Proton Bombardment of Metal Surfaces - Cherepin, V.T.; Vasylyev, M.O.; Makeeva, I.M.; Kolesnik, V.M.; Voloshko, S.M. (Успехи физики металлов, 2018)
The goal of the present review paper is a systematic study of various secondary ion emission (SIE) aspects for metals, alloys, and chemical compounds in the case when the surface is bombarded with lightest ions—protons. В обзорной статье содержатся результаты исследований закономерностей и особенностей вторичной ионной эмиссии при бомбардировке металлических поверхностей самыми лёгкими ионами — протонами, которые обладают наиболее низкими коэффициентами распыления и, следовательно, вызывают минимальную эрозию исследуемой поверхности. В оглядовій статті аналізуються результати досліджень закономірностей і особливостей вторинної йонної емісії при бомбардуванні металевих поверхонь найлегшими йонами — протонами, що мають найнижчі коефіцієнти розпорошення і, отже, спричинюють мінімальну ерозію досліджуваної поверхні.