From nanomaterials and nanotechnologies to the alternative energy - Guglya, O.G.; Gusev, V.A.; Lyubchenko, O.A. (Успехи физики металлов, 2018)
In this review, a special attention is focused on the three types of nanocrystalline objects of greatest interest for power engineering, namely, solar cells, lithium-ion batteries and solid-state hydrogen storage. Their structural features, manufacturing techniques as well as the relationship between structure and energy capacity are considered. The state and prospects of application of nanocrystalline structures in renewable energy are analysed. У даному огляді особлива увага приділяється трьом видам нанокристалічних об єктів, що представляють найбільший інтерес для енергетики, а саме, сонячним елементам, літій-йонним батареям і твердотільним накопичувачам водню. Розглянуто їхні структурні особливості, технології виготовлення, а також взаємозв'язок між структурою й енергетичною місткістю. Проаналізовано стан і перспективи використання нанокристалічних структур у відновлюваній енергетиці. В данном обзоре особое внимание уделяется тр м видам нанокристаллических объектов, представляющих наибольший интерес для энергетики, а именно, солнечным элементам, литий-ионным батареям и тв рдотельным накопителям водорода. Рассмотрены их структурные особенности, технологии изготовления, а также взаимосвязь между структурой и энергетической мкостью. Проанализировано состояние и перспективы использования нанокристаллических структур в возобновляемой энергетике.