Theory and applications of mechanoplasma effect in the processes of machining intensification - Soshko, O.I.; Soshko, V.O. (Успехи физики металлов, 2019)
The results of studying the deformation and destruction of solids in the process of machining by cutting under the influence of various media are reviewed. Dependences of the specific features of the deformation and destruction processes in the metal on the set of mechanical factors, the properties of the investigated solid, and its physicochemical interaction with the environment are revealed. Оглядаються результати вивчення деформації та руйнування твердих тіл у процесі механічного оброблення різанням за умов впливу різних середовищ. Встановлено залежності особливостей процесів, що перебігають за деформації та руйнування металу, від сукупності механічних чинників, властивостей досліджуваного тіла та його фізико-хімічної взаємодії з навколишнім середовищем. Обозреваются результаты изучения деформации и разрушения твёрдых тел в процессе механической обработки резанием в условиях влияния различных сред. Установлены зависимости особенностей протекающих процессов деформации и разрушения металла от совокупности механических факторов, свойств исследуемого тела и его физико-химического взаимодействия с окружающей средой.