Участь України у вирішенні глобальних проблем зі зміни клімату - Дубовіч, І.А.; Булгакова, М.Г. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2011)
Досліджуються окремі питання та головні міжнародні угоди зі зміни клімату. Наведено інформацію про участь України у вирішенні глобальних проблем, пов’язаних із кліматичними змінами. Проаналізовані заяви про готовність скоротити викиди парникових газів у країні. Охарактеризовано еколого-політичні та еколого-правові передумови щодо необхідності створення загальної угоди з екологічної безпеки планети – Екологічної конституції Землі. Attention is paid to some problems of climate change. The main international agreements on climate change are overviewed. Ukraine's participation in solving global problems of climate change is described. Ukraine's statement about plans to reduce greenhouse gas emissions is analyzed. Characteristic of environmental political and legal prerequisites for the need to create a general agreement on environmental security of the planet – World Environmental Constitution is provided. Исследуются отдельные вопросы и главные международные соглашения по изменению климата. Представлена информация об участии Украины в решении глобальных проблем, связанных с климатическими изменениями. Проанализированы заявления о готовности сократить выбросы парниковых газов в стране. Охарактеризировано эколого-политические и эколого-правовые предусловия относительно необходимости создания общего договора об экологической безопасности планеты – Экологической конституции Земли.