Оцінка схильності виробничників до запровадження стратегії чистішого виробництва - Загвойська, Л.Д.; Лінинська, Л.М. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2011)
Погляди працівників підприємства ТзОВ «Язьм» на запровадження стратегії чистішого виробництва проаналізовані за допомогою апарату факторного аналізу, зокрема Q-методу. Виділені чотири парадигми щодо розгортання процесів екологізації виробництва, що дає змогу краще зрозуміти мотивацію учасників виробничого процесу до запровадження превентивних виробничих стратегій Preferences of the Ltd «Yaz'm» staff concerning introduction of cleaner production strategy are examined using factor analysis, namely Q-methodology. Four paradigms of views are identified. These findings allow better understanding of stakeholders’ motivation to introduce the preventive production strategy. Взгляды работников ООО «Yaz'm» на введение стратегии более чистого производства проанализированы с помощью метода факторного анализа, в частности Q-метода. Идентифицированы четыре парадигмы относительно развития процессов экологизации, что позволит лучше понимать побуждение участников производства к внедрению превентивных производственных стратегий.