Диференціація природно-рекреаційних ресурсів України та особливості їх економічного використання - Ільїна, М.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2011)
У статті викладено основні проблеми розвитку вітчизняної туристично-рекреаційної галузі. Наведено й обґрунтовано результати групування адміністративних районів України за показником питомого природно-рекреаційного ресурсу, проаналізовано його регіональні відмінності. Здійснено порівняльний аналіз забезпеченості регіонів природно-рекреаційними ресурсами та санаторно-курортними й оздоровчими закладами. Описано особливості міграції населення з туристично-рекреаційною метою. In the article key challenges of the national sector of tourism and recreation are stated. Data on grouping administrative districts of Ukraine by specific natural-recreational resource value is outlined and interpreted and the regional differences are analyzed. Available natural-recreational resources and spa facilities are cross-analyzed in the regions. Inside migrations of people for tourism and recreation are described. В статье изложены основные проблемы развития отечественной отрасли туризма и рекреации. Приведены и обоснованы результаты группирования административных районов Украины по показателю удельного природно-рекреационного ресурса, проанализированы его региональные отличия. Осуществлен сравнительный анализ обеспеченности регионов природно-рекреационными ресурсами, санаторно-курортными и оздоровительными учреждениями. Описаны особенности миграции населения с целью туризма и рекреации.