Нові дані про поширення відкладів придунайської світи - Гожик, П.Ф.; Рокицький, В.Є. (Геологія і корисні копалини Cвітового океану, 2019)
Приведено аналіз опублікованих матеріалів по знаходженню дакійських і кімерійських молюсків в долині Дунаю в Ренійському і Ізмаїльському районах і представлено результати вивчення пліоценових відкладів по пробурених свердловинах на шельфі Чорного моря східніше дельти Дунаю. На підставі малакологічних даних вивчено пліоценові відклади, співставлені з придунайською світою. Приведен анализ опубликованных материалов по нахождению дакийских и киммерийских моллюсков в долине Дуная в Ренийском и Измаильском районах. Представлены результаты изучения плиоценовых отложений по пробуренным скважинам на шельфе Черного моря восточнее дельты Дуная. На основании малакологических данных изученные плиоценовые отложения сопоставлены с придунайской свитой. The published materials on the occurrences of dacian and kimmerian mollusks in the Danube River valley between Reni and Izmail districts are analyzed and the result of study the Pliocene sediments from wells drilled on the Black Sea shelf to the east of Danube River Delta are presented. Basing of the malacological data, the studied Pliocene deposits are compared with those of the pridanubian formation.