Покмарки Черного моря - Рыбак, О.М.; Ступина, Л.В. (Геологія і корисні копалини Cвітового океану, 2019)
В статье рассмотрены существующие модели формирования покмарков, процессы и структуры, их образующие. Особое внимание уделено закономерностям их развития в Черном море, формам, размерам и особенностям, которые представляют интерес для дальнейшего изучения в связи с их потенциальным поисковым признаком на углеводороды. У статті розглянуто існуючі моделі формування покмарків, процеси і структури, що їх утворюють. Особлива увага приділена закономірностям їх розвитку в Чорному морі, формам, розмірам і особливостям, які представляють інтерес для подальшого вивчення у зв'язку з їх потенційною пошуковою ознакою на вуглеводні. The article considers the existing models of pokmark formation, processes and structures that form them. Special attention is paid to the regularities of their development in the Black Sea, shape, size and features that are of interest for further study due to their potential search feature on hydrocarbons.