Деякі аспекти формування концепції державної цільової Науково-технічної програми відновлення морських досліджень та науково-дослідницької інфраструктури - Щипцов, О.А. (Геологія і корисні копалини Cвітового океану, 2019)
Автором розглянуто деякі аспекти формування Концепції Державної цільової науково-технічної програми відновлення морських досліджень та науково-дослідницької інфраструктури. Зокрема, запропоновано ініціювання окремих основоположних постанов Кабінету Міністрів України. Розглянуто включення до Програми питання освоєння в інтересах України мінерально-сировинних ресурсів глибоководних районів Світового океану за межами її національної юрисдикції. Автором рассмотрены некоторые аспекты формирования Концепции Государственной целевой научно-технической программы восстановления морских исследований и научно-исследовательской инфраструктуры. В частности, предложено инициирование отдельных основополагающих постановлений Кабинета Министров Украины. Рассмотрено включение в Программу вопрос освоения в интересах Украины минерально-сырьевых ресурсов глубоководных районов Мирового океана за пределами ее национальной юрисдикции. The author considers some aspects of the Concept of the State Target Scientific and Technical Program for the Recovery of Marine Research and Research Infrastructure drafting. In particular, initiation of certain fundamental decisions of the Cabinet of Ministers of Ukraine is proposed. Inclusion in the Program the issue of development Ukraine’s interest in mineral resources of the World Ocean deep/water areas outside its national jurisdiction is considered.