Влияние условий геологического развития на формирование нефтегазоносности структур Бакинского архипелага - Евдощук, Н.И.; Мухтарова, Х.З. (Геологія і корисні копалини Cвітового океану, 2019)
Актуальность работы обусловлена необходимостью расширения ресурсной базы углеводородов западного борта Южно-Каспийского бассейна и увеличения добычи на некоторых нефтегазовых месторождениях Бакинского Архипелага. Эти исследования могут предоставить более достоверную информацию по изучаемым структурам, а полученные результаты могут способствовать дальнейшему открытию новых структур с углеводородным потенциалом именно в этой зоне Южно-Каспийского бассейна. Актуальність, обумовлена необхідністю розширення ресурсної бази вуглеводнів західного борту Південно Каспійського басейну і збільшення видобутку на деяких нафтогазових родо вищах Бакинського архіпелагу. Ці дослідження можуть сприяти подальшому відкриттю нових структур з вуглеводневим потенціалом саме в цій зоні Південно Каспійського басейну. Метою роботи є визначення характеру розвитку структур Аран деніз, Дашли, Сабаіль, палеогеографічних, термобаричних умов і швидкості накопичення осадів для оцінки перспектив нафтогазоносності досліджуваної зони. The research relevance is backed by the need to expand the resource potential of some oilfields in Baku Archipelago. The aim of the research is to determine structural evolution features of Aran Deniz, Dashly, Sabail structures, paleogeographic, pressure and temperature conditions and sedimentation rate in order to evaluate oil and gas prospects of the investigated area.