Перспективи науково-технічної розробки ескізного проекту українського океанографічного дослідного судна нового покоління - Щипцов, О.А.; Щипцов, О.О. (Геологія і корисні копалини Cвітового океану, 2019)
У статті авторами розглянуті перспективи розробки ескізного проекту українського океанографічного дослідного судна нового покоління. Зокрема описано питання формування загальних вимог до його конструкції, архітектури і оснащення для експлуатації в АзовоЧорноморському басейні з урахуванням поставлених науковотехнічних завдань з океанографічного і гідрографічного вивчення морського середовища АзовоЧорноморського басейну, а також специфіки створення комплексу суднових науководослідних лабораторій (за модульним принципом) для судна зазначеного типу. В статье авторами рассмотрены перспективы разработки эскизного проекта украинского океанографического исследовательского судна нового поколения. В частности описаны вопросы формирования общих требований к его конструкции, архитектуре и оснащению для эксплуатации в АзовоЧерноморском бассейне с учетом поставленных научнотехнических задач по океанографическому и гидрографическому изучению морской среды АзовоЧерноморского бассейна, а также специфики создания комплекса судовых научноисследовательских лабораторий (по модульному принципу) для судна указанного типа. The article discusses the prospects of developing outline design of Ukrainian oceanographic new generation research vessel. In particular, there are described issues of general requirements formation for the design, architecture and equipment of a new generation multifunctional oceanographic research vessel for its operation in the AzovBlack Sea basin, taking into account the set scientific and technical tasks for the oceanographic and hydrographic research of the marine environment of the AzovBlack Sea basin, as well as the specifics of creating complex of ship research laboratories (on a modular basis) for a vessel of the specified type.