Оптимізація критеріїв відбору і планування природоохоронних районів Антарктики - Федчук, А.П. (Український антарктичний журнал, 2018)
Метою роботи є узагальнення практики застосування критеріїв відбору, принципів і пріоритетів, визначених на підставі правових актів Системи Договору про Антарктику, і розроблення на цій основі науково-обґрунтованих шляхів створення ефективної і репрезентативної системи районів природоохоронних Антарктики. The Aim of this piece of research is to generalize the best practices of applying selection criteria, principles and priorities, identified under the legal regime of the Antarctic Treaty System, as well as the development on scientific basis the ways of optimize the further expanding an effective and representative system of the Antarctic Protected Areas.