Стратиграфія району Української антарктичної станції "Академік Вернадський" - Митрохин, О.В.; Бахмутов, В.Г. (Український антарктичний журнал, 2019)
У 2019 та 2017 роках автори виконували польові геологічні дослідження в районі Берега Греяма Антарктичного півострова. Дослідженнями було охоплене західне узбережжя півострова Київ та більшість сусідніх островів архіпелагу Вільгельма. Метою було уточнення стратиграфічного розрізу району Української антарктичної станції «Академік Вернадський» (УАС), визначення петрографічного складу та літологічних особливостей стратифікованих утворень, з’ясування особливостей їх залягання та послідовності накопичення. In 2019 and 2017, the authors performed field geological research on the Graham Coast of the Antarctic Peninsula. The studied area covered the western coast of the Kiev Peninsula and most of the adjacent islands of the Wilhelm Archipelago. The main objective of the study was to specify the stratigraphic column for the Ukrainian Antarctic Station (UAS) area, to determine the petrographic composition and lithological features of strata, to find out the features of their occurrence and the succession of accumulation.