Дослідження фронтальної структури поверхневих вод Південної Атлантики за даними попутних спостережень в листопаді – грудні 2018 р. - Коморін, В.М.; Большаков, В.М.; Диханов, Ю.М.; Мельник, Є.А. (Український антарктичний журнал, 2019)
Мета дослідження – на основі спостережень температури і солоності води з високою, як за часом, так і у просторі, роздільною здатністю, ідентифікувати структури поверхневого шару океану, які перетнуло судно на трансатлантичному переході в листопаді—грудні 2018 року. Окрім вказаного, визначити географічне положення цих структур, характерні для них діапазони мінливості та просторові градієнти океанографічних характеристик, що спостерігалися. The purpose was identification the oceanic structures of the surface layer, which were crossed by the ship “More Sodruzhestva”, based on observations of temperature and salinity with high resolution, both in time and in space, during the transatlantic cruise in November-December 2018. Furthermore, the aim was to determine the geographical position of these structures, their ranges of variability and spatial gradients of the observed oceanographic characteristics.