Ризики від зміни клімату в Україні - Штець, В.С. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2011)
Розглянуто найбільші ризики для України від зміни клімату, зокрема прямі та опосередковані, що вказують на проблеми, з якими держава вже стикнулася і які чекають її попереду у випадку нереагування на глобальне потепління. Також наведені окремі аспекти дій з адаптації для вирішення проблеми зміни клімату. The article considered the most serious risks for the Ukraine from climate change, in particular the direct and indirect risks that report the problems with which Ukraine has already faced and are still waiting for her if she has not react on the global warming. Also some adaptation actions aspects are given for solving problems regarding climate change. Рассмотрены наибольшие риски для Украины от изменения климата, в частности прямые и косвенные, указывающие на проблемы, с которыми государство уже столкнулось и которые ждут его впереди в случае нереагирования на глобальное потепление. Также приведены отдельные аспекты действий по адаптации для решения проблемы изменения климата.