Формування стратегії підвищення екологічної конкурентоспроможності регіонів - Обиход, Г.О. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2011)
Розкриваються передумови формування стратегії підвищення екологічної конкурентоспроможності регіонів. Наводяться принципи, стратегічні заходи та необхідні складові цього процесу. Обґрунтовується необхідність розробки методики визначення рівня конкурентоспроможності регіону з урахуванням екологічного фактору. Conditions revealed the formation of a strategy to improve the environmental competitiveness of regions. The underlying principles, strategic actions and necessary component of this process. The necessity to develop a methodology for determining the level of competitiveness of the region, taking into account environmental factors. Раскрываются предпосылки формирования стратегии повышения экологической конкурентоспособности регионов. Приводятся принципы, стратегические меры и необходимые составные этого процесса. Обосновывается необходимость разработки методики определения уровня конкурентоспособности региона с учетом экологического фактора.