Сценарії розвитку в системі фінансового забезпечення сфери поводження з відходами - Омельяненко, Т.Л. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2011)
У статті розглянуто сценарії розвитку фінансового забезпечення сфери поводження з відходами в Україні, здійснені на основі прогнозів щодо обсягів надходжень від плати за розміщення відходів. Прогнози базуються на варіанті зі зростанням нормативів плати, передбачених Податковим кодексом України, а також їх перегляді за класами небезпеки. Визначено та обґрунтовано допоміжні механізми забезпечення ефективного використання відповідних надходжень. The scenarios of financial provision of waste management in Ukraine have been considered. They based on the forecasts of revenue from tax on waste disposal. Estimates are based on two versions: with the growth of rates of waste disposal tax according to the Internal Revenue Code of Ukraine and its review by hazard class of waste. The subsidiary mechanisms of effective use of arrivals provision have been defined and justified. В статье рассмотрены сценарии финансового обеспечения сферы обращения с отходами в Украине, осуществленные на прогнозах поступлений финансовых средств от платы за размещение отходов. Прогнозы основаны на варианте с увеличением нормативов платы, предусмотренных Налоговым кодексом Украины, а также их пересмотре по классам опасности. Определены и обоснованы вспомогательные механизмы обеспечения эффективного использования соответствующих финансовых поступлений.