Літологічна та мікропалеонтологічна характеристика донних відкладів Stella Creek (західний шельф Антарктичного півострова) - Ольштинська, О.П.; Шехунова, С.Б.; Стадніченко, С.М.; Огієнко, О.С.; Пермяков, В.В. (Український антарктичний журнал, 2019)
Мета роботи – комплексні дослідження речовинного, гранулометричного, мінерального, хімічного та мікропалеонтологічного складу донних відкладів, а також аналіз умов седиментації в акваторіях, прилеглих до Української антарктичної станції «Академік Вернадський» (УАС «Академік Вернадський») Main objective of the study – comprehensive research of material, particle size, mineral, chemical and micropaleontological composition, together with analysis of depositional environment of the Stella Creek bottom sediments. Material – bottom sediments samples of the Stella Creek, a small inter-island section, which is the terminal drainage basin of the Galindez and Winter islands from the water area adjacent to the Ukrainian Antarctic Akademik Vernadsky station were studied.