Construction of a Computer Technology for Information Support of Decisions in the Foundry Production Proces - Tokova, O.V.; Savchenko, Ye.A.; Stepashko, V.S. (Кибернетика и вычислительная техника, 2019)
The purpose of the paper is to analyze existing approaches and tools used in the foundry support industry to develop a computer technology containing a database of Ukrainian standards and specifications and providing guidance on the tasks involved in the casting process. To construct such technology for supporting the foundry making in the casting process, it is necessary to identify the advantages and disadvantages of existing facilities, assess the feasibility of using these tools in the domestic production and formulate requirements for computer technology developed in accordance with specifics of the Ukrainian foundries and oriented to work with the domestic base of metals and alloys. Проведено аналіз сучасного програмного забезпечення для комп'ютерного моделювання процесів в галузі формування металів і методів, що лежать в основі програмних продуктів. Результати аналізу використано у створенні комп'ютерної технології моделювання теплових процесів у галузі ливарного виробництва, орієнтовану на умови промисловості України, що надасть змогу спростити процес отримання литва, внаслідок чого можна буде збільшити обсяг виробництва та зменшити появу дефектів ливарних виробів у технологічному процесі, що підвищить їхню конкурентоспроможність. Наведено блок-схему комп'ютерної технології інформаційної підтримки прийняття рішень у процесі ливарного виробництва. Описано основні блоки цієї системи і завдання, які вони будуть виконувати. Проведен анализ современного программного обеспечения для компьютерного моделирования процессов в области формирования металлов и сплавов. Результаты анализа планируетс я использовать при создании компьютерной технологии моделирования тепловых процессов в области литейного производства, которая будет ориентирована на промышленные условия Украины и позволит упростить процесс получения литья, в результате чего увеличится объем производства, уменьшится появление дефектов изделий в технологическом процессе, чтобы сделать их более конкурентоспособными.