Про особливості розробки програмного забезпечення для розв’язання задач на власні значення з розрідженими матрицями на гібридних комп’ютерах - Чистяков, О.В. (Компьютерная математика, 2015)
Розглядаються проблеми розробки паралельного алгоритмічно- програмного забезпечення для розв’язування задач на власні значення на комп’ютерах гібридної архітектури. Запропоновано деякі шляхи підвищення ефектив- ності паралельних алгоритмів на прикладі реалізації гібридних іте- раційних алгоритмів для розв’язання часткової алгебраїчної про- блеми власних значень для си- метричних додатно-визначених матриць розрідженої структури. Рассматриваются проблемы разработки параллельного алгоритмически-программного обеспечения для решения задач на собственные значения на компьютерах гибридной архитектуры. Предложены некоторые пути повышения эффективности параллельных алгоритмов на примере реализации гибридных итерационных алгоритмов для решения частичной алгебраической проблемы собственных значений для симметричных положительно-определенных матриц разреженной структуры. The problems of the development of parallel algorithmic software for solving eigenvalue problems on hybrid computers is investigated. Some ways of improving the efficiency of parallel algorithms on the example of implementation of hybrid iterative algorithms for solving partial algebraic eigenvalue problem for symmetric positive-definite sparse matrices are presented.