Методи розробки інструментальних засобів комп’ютерної алгебри на основі моделе-орієнтованого підходу - Давидов, О.П. (Компьютерная математика, 2015)
Розглянуто процес моделе-орієнтованої побудови інструментальних засобів комп’ютерної алгебри. Запропоновані нові, модифіковані інструментальні засоби, що мають покращений інтерфейс користувача та можливості автоматизованої генерації коду мовою Maude. Такі інструментальні засоби реалізовані і протестовані в середовищі авторської експериментальної програмної системи. Вони можуть бути використані для автоматизації розробки застосувань комп’ютерної алгебри та переписування термів на основі моделе-орієнтованого підходу. Рассмотрен процесс модель-ориентированной разработки инструментальных средств компьютерной алгебры. Предложены новые, модифицированные инструментальные средства, имеющие улучшенный интерфейс пользователя и возможности автоматизированной генерации кода на языке Maude. Такие инструментальные средства реализованы и протестированы в среде авторской экспериментальной программной системы. Они могут быть использованы для автоматизации разработки приложений компьютерной алгебры и переписывания термов на основе модель-ориентированного подхода. The model of tools to automate and accelerate the development of the computer algebra and term rewriting applications is described. A description of software components that implements this model as a set of Visual Studio add-ins, i.e., the building tool, the project pattern, and the code highlight for the Maude language, is given. Such tools are implemented and tested in the author’s experimental software.