Ярусно-паралельна модель обчислень для логічного виведення у нечітких багаторівневих системах - Єршов, С.В.; Пономаренко, Р.М. (Компьютерная математика, 2016)
Розглядається ярусно-паралельна модель для здійснення нечіткого логічного виведення в експертнодіагностичних програмних системах, бази знань яких ґрунтуються на нечітких правилах. Розроблена ярусно-паралельна процедура нечіткого виведення, яка дозволяє прискорити виконання обчислень в програмній системі, що призначена для оцінки якості наукових робіт. Побудовані оцінки ефективності ярусно-паралельної схеми обчислень за наявності складних графів залежностей між блоками нечітких правил Такагі –Сугено. Рассматривается ярусно-параллельная модель для осуществления нечеткого логического вывода в экспертно-диагностических системах, базы знаний которых основываются на нечетких правилах. Разработана ярусно-параллельная процедура нечеткого вывода, позволяющая ускорить выполнение вычислений в программной системе, предназначенной для оценки качества научных работ. Построены оценки эффективности ярусно-параллельной схемы вычислений при наличии сложных графов зависимостей между блоками нечетких правил Такаги – Сугено. Tier parallel model to implement fuzzy logic inference in expert diagnostic software systems and knowledge bases whith fuzzy are considered. Tier parallel fuzzy inference procedure that allows faster computing in a software system that is designed to assess the quality of scientific work is developed. Evaluating of the effectiveness of tier parallel scheme of computing in the presence of complex graphs relationships between the blocks fuzzy Takagi – Sugeno rules are constructed.