Плитковий гібридний алгоритм факторизації розріджених блочно-діагональних матриць з обрамленням - Хіміч, О.М.; Сидорук, В.А. (Компьютерная математика, 2016)
Розглядається новий гібридний алгоритм розв’язування систем лінійних алгебраїчних рівнянь з розрідженими симетричними додатно визначеними матрицями на комп’ютерах з графічними прискорювачами. Подано результати апробації алгоритму на багатоядерному комп’ютері з графічними прискорювачами Інпарком. Рассматривается новый гибридный алгоритм решения систем линейных алгебраических уравнений с разрежеными симметричными положительно определенными матрицами на компьютерах с графическими ускорителями. Представлены результаты апробации алгоритма на многоядерном компьютере с графическими ускорителями Инпарком. A new hybrid algorithm for solving systems of linear algebraic equations with sparse symmetric positive definite matrices on computers with GPU is considered. The results of testing the algorithm on Inparcom multicore computer are presented.