Реалізація r-алгоритму на графічних процесорах - Стецюк, П.І.; Хіміч, О.М.; Сидорук, В.А. (Компьютерная математика, 2016)
Описано дві програмні реалізації r-алгоритму Шора з постійним коефіцієнтом розтягу простору та адаптивним регулюванням кроку. Перша реалізація виконана на мові octave, а друга – на мові Сі з використанням технології Nvidia CUDA. Проведено їх порівняльний аналіз для задачі мінімізації опуклої кусочно-лінійної функції. Описаны две программные реализации r-алгоритмa Шора с постоянным коэффициентом растяжения пространства и адаптивным регулированием шага. Первая реализация выполнена на языке octave, вторая – на языке Си с использованием технологии Nvidia CUDA. Проведен их сравнительный анализ для задачи минимизации выпуклой кусочно-линейной функции. We describe two software implementations of Shor’s r-algorithm with constant coefficient of space dilation and step adaptive control. The first implementation is developed in octave language and the second is in C language using Nvidia CUDA technology. A comparative analysis for the problem of convex piecewise-linear function minimizing is conducted.