Агрегована задача управління виробництвом та зберіганням продукції - Гуляницький, Л.Ф. (Компьютерная математика, 2017)
Розглянуто формальну постановку задачі управління виробництвом, яка об'єднує етапи оптимізації планування випуску та складування продукції із урахуванням витрат, що пов'язані з виготовленням, зберіганням, застаріванням та дефіцитом продукції. Розроблено та проведено порівняльний аналіз ефективності трьох метаевристичних алгоритмів розв'язування на основі результатів аналізу обчислювального експерименту. Рассмотрена формальная постановка задачи управления производством, которая объединяет этапы оптимизации планирования выпуска и складирования продукции с учетом затрат, которые связаны с изготовлением, хранением, устареванием и дефицитом продукции. Разработаны три метаэвристических алгоритма решения и проведен сравительный анализ их эффективности на основе анализа результатов вычислительного эксперимента. A formal statement of the manufacturing management problem is covered. The problem under examination unites the stages of goods supply and stocking planning optimization taking into account the expenses that are caused by manufacturing, storage, obsolescence, and stock-out of goods. Three methaeuristic algorithms for solving the problem are developed and comparison analysis of their efficiencies is made based on the results of computational experiment.