Гібридний алгоритм розв’язування лінійних систем з розрідженими матрицями на основі методу верхньої релаксації - Сидорук, В.А.; Оленченко, І.А. (Компьютерная математика, 2017)
Розглядається новий гібридний алгоритм розв’язування систем лінійних алгебраїчних рівнянь з розрідженими симетричними додатно визначеними матрицями на комп’ютерах з графічними прискорювачами. Подано результати апробації алгоритму на багатоядерному комп’ютері з графічними прискорювачами Інпарком. Рассматривается новый гибридный алгоритм решения систем линейных алгебраических уравнений с разрежеными симметричными положительно определенными матрицами на компьютерах с графическими ускорителями. Представлены результаты апробации алгоритма на многоядерном компьютере с графическими ускорителями Инпарком. A new hybrid algorithm for solving systems of linear algebraic equations with a sparse symmetric positive definite matrices on computers with GPU is considered. The results of testing of the algorithm on Inparcom multicore computer with GPU are presented.