Определение дефектов в периодических структурах - Жидков, В.А. (Компьютерная математика, 2017)
Рассматривается метод поиска дефектов в периодических структурах с помощью cравнения экспериментального и идеализированного образов. Показана эффективность «усеченной» 2 L -нормы для восстановления параметров иделизированной модели. Описана программная реализация метода и приведены результаты вычислительных экспериментов для изображений, полученных методом ширографии. Розглядається метод пошуку дефектів у періодичних структурах за допомогою методу порівняння єкспериментального та ідеалізованого образів. Показана ефективність «урізаної» 2 L -норми для відновлення параметрів ідеалізованої моделі. Описана програмна реалізація методу та наведені результати обчислювальних експериментів для зображень, отриманих методом ширографії. Finding defects in periodic structures by the method of comparing a measured and an idealized images is considred. Effectiveness of “truncated” 2 L -norm for idealized model parameteters retrieval is demonstrated. Software realization of the method and computational experiment results for the images received by sheareography method are described.