Дослідження показників здоров’я на основі ланцюгів Маркова - Вагіс, О.А. (Компьютерная математика, 2017)
Розглянуто одну з методик моделювання показників здоров’я населення на основі математичного апарату ланцюгів Маркова. Ця методика дозволяє за початковими даними обчислювати набори безумовних імовірностей та здійснювати імовірнісний прогноз стану здоров’я окремої людини або груп населення на майбутні періоди життя. Показана одна из методик моделирования показателей здоровья населения на основе математического аппарата марковских цепей. Эта методика позволяет по начальным данным вычислять наборы безусловных вероятностей и осуществлять вероятностный прогноз состояния здоровья отдельного человека или групп населения на последующие периоды жизни. A technique of health indicators of population modeling based on mathematical apparatus of Markov chains is presented. It allows computing the sets of unconditional probabilities by the initial data and carrying out a probabilistic forecast of the health status of an individual or groups of people for succeeding periods of life.