Алгоритми розв'язання задачі сепарабельного квадратичного програмування - Стецюк, П.І.; Фесюк, О.В.; Сидорук, В.А. (Компьютерная математика, 2017)
Розглянуто математичну модель задачі сепарабельного квадратичного програмування та методи розв'язання задачі за допомогою алгоритмів негладкої оптимізації. Описано програмні реалізації методів на основі модифікації r-алгоритму. Наведено результати обчислювальних експериментів з розв'язування квадратичних задач знаходження електричних навантажень енергоблоків теплових електростанцій ОЕС України. Рассмотрена математическая модель задачи сепарабельного квадратичного программирования и методы решения задачи с помощью алгоритмов негладкой оптимизации. Описаны программные реализации методов на основе модификации r-алгоритма. Приведены результаты вычислительных экспериментов для решения квадратичных задач нахождения электрических нагрузок энергоблоков тепловых электростанций ОЭС Украины. A mathematical model of the problem of separable quadratic programming and the methods for solving the problem using nonsmooth optimization algorithms are given. Software implementations of the methods based on modification of r-algorithm are described. Computational experiment results for the quadratic problems of finding the electrical loads for power units of thermal power plants of the Ukrainian IPS are presented.