Аналіз натовпу людей із застосуванням методів комп’ютерного зору - Головін, О.М. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2019)
Розглянуто три важливі проблеми аналізу натовпу: підрахунок людей/оцінка щільності, відстежування в сценах з натовпом людей та розуміння поведінки натовпу. Автоматизоване оцінювання і підрахунок щільності натовпу – актуальна і важлива тема в аналізі натовпу. В статті представлено огляд оцінки щільності натовпу, методи її підрахунку, а також методи відстежування натовпу і розуміння поведінки груп людей. Огляд охоплює два основні підходи, а саме: прямий і непрямий. Рассмотрены три важные проблемы анализа толпы: подсчет людей/оценка плотности, отслеживание в сценах с толпой людей и понимания поведения толпы. Автоматизированное оценивание и подсчет плотности толпы – это актуальная и важная тема в анализе толпы. Обзор охватывает два основных подхода оценки плотности толпы, а именно: прямой и косвенный. Three important problems in crowd analysis are considered in the paper: people counting/density estimation, tracking in crowd scenes, and understanding crowd behavior in higher-level analysis Automated crowd density estimation and crowd counting are actual and important topics in crowd analysis. The article provides an overview of crowd density estimation, methods for calculating crowd density, and methods for tracking crowds and understanding the behavior of groups of people. This review covers two main approaches, direct and indirect.