Загальні критерії та моделі функціонування систем управління якістю підприємств з урахуванням рекомендацій Європейських стандартів ISO 9000 - Писаренко, В.Г.; Писаренко, Ю.В. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2019)
Представлено критерії та моделі оптимального керування складними багатокомпонентними підприємствами з урахуваннямм стандартів ЄС, що дозволяють полегшити забезпечення максимальної адаптованості розроблюваних технологій управління народним господарством України до директив ЄС. Представлены критерии и модели оптимального управления сложными многокомпонентными предприятиями с учетом стандартов ЕС, позволяющие облегчить обеспечение максимальной адаптированности разрабатываемых технологий управления народным хозяйством Украины к директивам ЕС. Criteria and models of optimal management of complex multicomponent enterprises taking into account EU standards are presented, which make it easier to ensure maximum adaptability to the EU directives of the developed technologies for managing the national economy of Ukraine.