Природно-ресурсний потенціал сталого розвитку України як нелінійна динамічна система - Азаров, С.І.; Сидоренко, В.Л.; Задунай, О.С. (Математичне моделювання в економіці, 2019)
Метою дослідження є окреслення формування поняття «сталого розвитку природно-ресурсного потенціалу України» і визначення його системних характеристик (стабільність, сталість, стійкість, змінність, самоорганізація і самовідновлення) в процесі зміни ендогенного та екзогенного середовища. The purpose of the study is to define the concept of «sustainable development of the natural resource potential of Ukraine» and to determine its system characteristics (stability, sustainability, stability, variability, self-organization and self-renewal) in the process of changing the endogenous and exogenous environment.