5-та міжнародна наукова конференція "Південь України: етноісторичний, мовний, культурний та релігійний виміри" (м. Одеса) - Михайлуца, М. (Краєзнавство, 2015)
24-25 квітня 2015 р. в Одеському національному морському університеті відбулася V Міжнародна
наукова конференція «Південь України: етноісторичний, мовний, культурний та релігійний виміри”.
Конференція організована кафедрою українознавства, історико-правових та мовних дисциплін
ОНМУ. За традицією, яка започаткована десять років тому, співорганізаторами роботи цього наукового форуму були, як і в попередні роки, провідні вчені Інституту історії НАН України, Національної спілки краєзнавців України, Науково-дослідного інституту українознавства, керівництво та наукові співробітники Державного архіву Одеської області, члени нещодавно створеної Громадської
ради при ДАОО. Цього разу в рамках міжкафедрального міжнародного співробітництва кафедра
українознавства, історико-правових та мовних дисциплін ОНМУ співорганізатором конференції обрала кафедру історії, філософії та теології Університету «Нижній Дунай» м. Галац (Румунія).