Юридичні умови функціонування Одеського порто-франко 1819–1859 рр. - Гончарук, Т. (Краєзнавство, 2015)
У статті розглядаються правові умови функціонування режиму порто-франко, що розпочав
свою дію в Одесі 1819 р. Розглядаються зміни статусу одеського порто-франко протягом його
функціонування у 1819–1859 рр., об'єктивні та суб'єктивні фактори, що впливали на ці зміни.
Робиться висновок, що режим порто-франко зазнав за цей час низку значних обмежень, що якісно змінили його сутність. В статье рассматриваются правовые условия режима порто-франко, отрытого в Одессе в 1819 г.
Раскрываются изменения статуса одесского порто-франко на протяжении его функционирования в
1819 – 1859 гг., объективные и субъективные факторы, влияющие на эти изменения. Делается вывод, что
режим порто-франко за это время претерпел ряд значительных ограничений, качественно изменивших его сущность. The article deals with the legal conditions of a free port regime, Open-Odessa in 1819, reveals the changes in
the status of a free port of for its operation in 1819 – 1859. As well as the objective and subjective factors affecting
these changes. The conclusion is that the regime of free port in that time has undergone a number of significant limitations,
qualitatively change its essence.