Міська дума Одеси в умовах революційних трансформацій: політичні аспекти діяльності (серпень 1917 – січень 1918 рр.) - Вінцковський, Т. (Краєзнавство, 2015)
Стаття присвячена аналізу політичних аспектів у діяльності Одеської міської думи, переобраної
згідно законодавства Тимчасового уряду 6 серпня 1917 року. Розглядається ставлення гласних думи
до політики російського та українського урядів, проголошення УНР, участь у військово-політичних
конфліктах, які мали місце в Одесі протягом осені 1917 – зими 1918 рр. Окремо досліджується
еволюція позиції міської думи у питанні визнання Одеси як частини Української республіки. Статья посвящена анализу политических аспектов в деятельности Одесской городской думы, переизбранной, согласно законодательству Временного правительства, 6 августа 1917 года. Рассматривается отношение
гласных думы к политике российского и украинского правительств, провозглашению УНР, участие в военно-политических конфликтах, которые имели место в Одессе в течение осени 1917 – зимы 1918 гг. Отдельно
исследуется эволюция позиции городской думы в вопросе признания Одессы как части Украинской республики. This article is devoted to analysis of the political aspects of Odesa City Duma re-elected under the laws of the
Provisional Government, August 6, 1917. It is considered ratio of vowels of Duma to policy of Russian and Ukrainian
governments, the declaration of the UPR, participation in military and political conflicts that took place in Odesa
during Autumn 1917 – Winter 1918. It is separately investigated the evolution of the position of the City Duma in recognizing
of Odesa as a part of the Ukrainian Republic.